Søg

Hvad er Padel? Historien om Padel Tennis

Opdateret: 22. okt. 2020

Hvad er Padel Tennis?

Padel er en sportsgren, der som udgangspunkt spilles 2 x 2 personer. Det har stor lighed med tennis og squash, da man skal spille bolden over nettet i midten af banen og må benytte banderne. Pointsystemet er som i tennis, hvor man spiller bedst ud af tre sæt.En padelbane er 10×20 m. Banen består af en rammekonstruktion af glas og trådnet samt et underlag af kunstgræs og sand. Boldene der bruges i Padel ligner tennisbolde, men er blødere, og man spiller med et bat med en hård overflade uden strenge.

‍ Banderne på banen gør at det er svært at afslutte duellerne, hvilket gør, at man hurtigt kan få glæde af at spille padel, uden at have den store tekniske kunnen. ALLE kan spille padel - det er nemt at lære og en sportsgren for alle aldre.Hvem opfandt Padel?

I 1962 blev den mexicanske mand, Mr. Enrique Corcuera, kendt som opfinderen af ​​spillet, som vi nu kender som Padel Tennis. Enrique opfandt denne ketsjersport i sit hus i Puerto de Acapulco, Mexico.

Enrique havde en halvvælg ved sit hus, derefter besluttede han sig for at bygge en anden mur overfor den oprindelige. Den nye væg var ca. 3 meter høj, og den blev placeret lige overfor. Udover dét tilføjede han to små vægge på siderne af spillebanen og skabte en slags lukket kuppel. Det var den første kendte Padel Bane. Banens størrelse var ca. 10 meter bred og 20 meter lang, og denne bane står stadig den dag i dag.

Enrique plejede at være vært for store andejagte, som han drog ud på sammen med sine venner i sit hus i Estipac, Jalisco i Mexico. Det var her, hvor Enrique så ideen i at skabe spillet Padel. Enrique og hans venner begyndte at spille på den nybyggede Padel Bane lige før frokost, så de kunne træne og have en god følelse, før de spiste. Når Enrique er blevet spurgt om, hvordan han kom på ideen om Padel Tennis, siger han, at den væg, der blev bygget mod den oprindelige væg, blev bygget for at han kunne spille netop Padel. Ifølge hans venner og familie byggede han muren for at undgå, at bolden fløj ind i naboernes hus, når han spillede et squash-lignende spil op ad den første mur. Efter at have oprettet væggen på den anden side, bygget et par vægge på siderne og til sidst tilføjet et tennis-net, bemærkede Enriques ​​venner, at de måske havde opfundet en ny sport. Det faktum, at de fortsatte med at spille, efter at bolden var fløjet ud af væggene, skabte en ny dynamik i ketcher-regi spil De skabte en ny sport, der viste sig at være meget dynamisk og sjov! I dag er Padel Tennis spil repræsenteret af mere end 30 nationale foreninger over hele verden. I nogle lande som Spanien eller Argentina er Padel Tennis den mest spillede ketjsersport.


Sådan slår du dine venner på banen!

Her forklares de grundlæggende startpositioner bagpå og på nettet. Det er vigtigt at se denne video, inden du går ind i de mere avancerede taktikker, så du ved, hvor du skal starte fra.

Dette er en grundlæggende guide, så vil ændre sig langs linjen, når taktikken bliver mere avanceret. På nettet kan en spiller træde tættere på nettet for at få deres klar position, hvis de er i fordelen i punktet. Men disse små ændringer vil blive diskuteret i fremtidige videoer


Hvor langt fra de gode spillere er jeg? (dit niveau i tal)

Hvad skal man tage i betragtning, når man foretager egen vurdering?Niveau 1.0: For folk der lige er begyndt at spille padel


Niveau 1.5: Fans med meget lidt erfaring, hvis niveau er begrænset til at prøve at holde bolden i spil. Niveau 2.0: I denne gruppe kunne inkluderes alle de spillere, der undgår at gå til netværket, fordi de føler sig mere sikre på bagsiden af ​​banen. De har stadig problemer med at returnere bolden efter et rebound i væggen.


Niveau 2.5: Boldens hastighed er forbedret, og selvom det handler om at 'undvige' tilbageslaget, forsøger det at udføre det fra tid til anden. Selvom netværket fortsætter med at udvise meget respekt, begynder du at gå til det oftere. I denne fase begynder vi med lethed at returnere nogle rebound, vi ser efter nye skud som balloner og skud, ... Kort sagt: vi begyndte at have det sjovt. Niveau 3.0: Amatørerne laver allerede flade og skårne skud, serveringen og resten tager form, salverne er acceptable, vi styrker rebounds i væggen ... Det vil sige, vores padle begynder at være mere konsistent. Niveau 3.5: Meget lig den foregående. De væsentligste forskelle er, at retningen til de forskellige slag er bedre kontrolleret, og at den kuglehastighed, som vi er i stand til at holde, er meget højere. Til gengæld er vi også bedre positioneret ifølge partneren. Niveau 4.0: Fra dette punkt kan vi allerede tale om erfarne spillere, der er meget pålidelige i de fleste af de såkaldte grundlæggende hits (højre, backhand, både salve, servering, hvile og balloner) og som udvikler slag som nedstigning af væg på begge sider og bakken. Luftspillet ophører med at være et problem, fordi skuddene begynder at komme ud med den rigtige kraft og retning. En af de mest almindelige årsager til tab af point er manglen på tålmodighed og den dårlige læsning af væggens rebounds, der kommer omvendt.

Niveau 4.5: Lad os liste over de ting, som spilleren allerede er i stand til at gøre i hvert hit såvel som facetterne i spillet, som han kan mestre: Tag kampens tempo: Tag tempo ud af kampen med placering og kontrol, begår få dobbeltfejl. Rebounds: Læser skudende fra væggen godt, og kan dermed dirigere skuddet. Derfor kan det siges, at hans spillestil er baseret på slag med relativ styrke og god dækning på banen. Du kan begynde at variere spillet afhængigt af modstanderen. Du viser et aggressivt spil ved nettet.


Niveau 5.0: Har formået at styrke og forbedre alle ovenstående ... Han laver næsten aldrig fejl med baghånd, hans flugtere, og smash er aggressive, og han begynder at være mere intelligent og disciplineret på banen. Forbedrer punkterne ved at tage dem med til terrænet, hvor det er sikreste, og vær mere opmærksom på, hvornår man skal tage risici.

Udnyt og se bedre modstanderens svage punkter, så du kan angribe dem.

Niveau 5.5: Forskellene mellem niveauer er allerede minimale. I dette tilfælde er spillerne et punkt bedre forberedt både fysisk og mentalt. - Niveau 6.0 og 7.0: Eksperter. De forskellige professionelle, der nu kaldes World Paddle Tour Players, ville være en del af denne gruppe.


Hvor skal jeg starte?


Denne video viser, hvordan en helt normal Padel Tennis kamp bliver spillet. Her analyseres spillet, af en af verdens bedste trænere.Se videoen, og få et indblik i, hvordan spillet fungerer, taktikker, regler, og meget mere!Om os

Vi bestræber os på at finde & anmelde det bedste Padel Tennis udstyr på markedet, samlet på én nem og overskuelig hjemmeside.

© 2020 Padelmester.com 

Gå ikke glip af tilbud og nyheder