PADEL REGLER

Her på siden lærer du reglerne i Padel Tennis. Du bliver klædt på til din første kamp!

SPILLEREGLER

Boldene i Padel ligner boldene fra Tennis, men er det ikke. Det er helt specielle bolde, som man bruger i Padel Tennis. Boldene sørger for, at spillet i Padel går relativt langsommere, end normal Tennis. 
Spillerne på banen skal have et godkendt Padel Bat, og dette Padel Bat, skal være fastspændt om håndleddet med en snor, som er for enden af Padel Battet. I Padel Tennis spiller man altid 2 & 2, altså en Padel Double.

SERV

Ligesom i tennis får man i Padel to serve-chancer. Der er kun én person, der server pr. parti, derefter skifter serven til modstanderen. Der er mange metoder til at serve på i Padel, men man skal serve med underhånd, og serverens Padel Bat må ikke komme over talje-højde. Når der serves, skal det foregå bag servelinjen, og inden der serves, skal bolden ramme underlaget én gang. Padel bolden skal ramme underlaget indenfor feltet på den diagonale side af modstanderen, og må derefter ikke ramme "hegnet". Bolden må dog gerne ramme jorden og efterfølgende ramme plexi-glasset. Serves der i "hegnet", nettet eller ved siden af dømmes der servefejl.

SPILLET

I Padel Tennis må bolden kun ramme underlaget én gang pr. side, og ligeledes må kun én spiller ramme den pr. side, inden den skydes retur. Man kan som modtager af bolden vælge at slå bolden direkte retur, lade den ramme underlaget én gang, eller lade den ramme underlaget og glasset, før den returneres. 

SÆT

At vinde et sæt i Padel, er ligesom at vinde et sæt i Tennis. Der spilles 6 'partier', og det første hold, der først vinder alle 6 'partier', vinder et sæt. Ligesom i Tennis, skal man i Padel Tennis vinde med 2 'partier'. Derfor spilles der til 7, hvis stillingen er 5-5. Bliver stilligen 6-6, skal kampen afgøres i 'tiebreak', hvor der spilles til 7 point. I tiebreak i Padel Tennis erstattes pointsystemet '15' '30' og '40', med 1, 2, 3 osv. Her igen skal der vindes med 2 point.

POINT

Point systemet i Padel Tennis er det samme som i almindelig Tennis. Man får først pointet '15', derefter '30' og '40', hvor man derefter vinder partiet. Står der lige, altså '40' - '40', hedder næste point i rækken 'fordel', og der skal man derefter vinde sin egen fordel for parti. Taber man med pointet 'fordel', er stillingen igen '40' - '40'.

Ovenstående vil klæde dig grundigt på til din første Padel Tennis kamp!

PADELBANEN

Padel Tennis banen er en blanding mellem almindelig Tennis og spillet Squash. Den har spilbare vægge som i Squash, og net og baneform (rektangulær), som i et spil Tennis.

Om os

Vi bestræber os på at finde & anmelde det bedste Padel Tennis udstyr på markedet, samlet på én nem og overskuelig hjemmeside.

© 2020 Padelmester.com 

Gå ikke glip af tilbud og nyheder